Witte en grijze adressen, het is en blijft een lastig gegeven.

Kort gezegd geldt de volgende regel:

Als uw woning alleen een aansluiting van KPN heeft, dat heeft u een zg. witte aansluiting en krijgt u straks glasvezel aangeboden van Kabelnoord.

Heeft u in uw woning een KPN en Ziggo aansluiting, dan heeft een zg. grijze aansluiting en kunt u zich aanmelden bij DFMopGlas voor een glasvezelaansluiting.

De provincie Fryslan heeft een lijst laten samenstellen met daarop de witte aansluitingen. U kunt deze lijst bekijken of op het linkje ‘postcodecheck’ klikken en zo controleren welk type aansluiting u heeft. Deze lijst is bindend, aldus onze Provincie.

Heeft u een bedrijf/woning op een bedrijventerrein, dan bent u voor de Provincie altijd een grijze aansluiting. Alleen via DFMopGlas kunt u dan een aansluiting op glasvezel krijgen.

Lijst met witte adressen in Fryslân Excel formaat

Of nog eenvoudiger via deze postcodecheck!

U kunt nu zelf kijken of uw woon -of bedrijfsadres binnen de provinciale regeling valt.

Kabelnoord gaat op de tender inschrijven om al de witte aansluitingen van glasvezel te voorzien. DFMopGlas wil samen met Kabelnoord ook graag alle andere inwoners de kans geven een glasvezel aansluiting te nemen!

Het blijft een lastig onderwerp, daarom hebben we het nog een keer zo leesbaar mogelijk voor u opgeschreven in dit document over glasvezel in het buitengebied van Fryslân.

 

En like ons op Facebook!

 

Team DFMopGlas