Subsidie voor scholen die snel internet willen

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:nieuws
  • Bericht reacties:0 Reacties

Scholen kunnen vanaf 1 september subsidie aanvragen voor het aanleggen van een snelle internetverbinding. De regeling geldt alleen voor scholen in het primair en voortgezet onderwijs die nu gebruik maken van een koperverbinding. Het gaat in heel Nederland om 465 scholen.

De bedoeling is dat de overheid de helft van de kosten betaalt, na aftrek van een eigen bijdrage van 2500 euro per school. Dus als de aanleg 10.000 euro zou kosten, betaalt de school 6250 euro zelf. Voorwaarde is wel dat de scholen de subsidie aanvragen voor oktober 2019.

De PO-Raad en VO-raad vinden dat er grotere investeringen nodig zijn om ICT in het onderwijs echt toekomstbestendig te maken. Zij spreken van een druppel op de gloeiende plaat. Jaap Bosma en Anja Rombout van DFMopGlas juichen de subsidie ook toe. “Het onderwijs wordt in rap tempo gedigitaliseerd. We zien nu in Friesland al scholen die niet mee kunnen doen met die trend. Daarom willen wij in onze provincie niet alleen woonhuizen, maar zeker ook scholen aansluiting op glasvezel bieden.”

Geef een antwoord