Provincie is nu aan zet!

Provincie is nu aan zet!

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:nieuws
  • Bericht reacties:1 Reactie

 

Niek Geelhoed, directeur van Kabelnoord, heeft vrijdag bij het Provinciehuis in Leeuwarden de papieren ingeleverd die er voor moeten zorgen dat Kabelnoord en DFMopGlas gezamenlijk glasvezel in de provincie Fryslân mogen gaan aanleggen.

Kabelnoord is, gesteund door DFMopGlas, daarmee officieel deelnemer aan de tenderprocedure die de provincie heeft uitgeschreven.

Kabelnoord en DFMopGlas hebben wel verschillende rollen. DFMopGlas-voorzitter Jaap Bosma: “Wij doen er alles aan om Kabelnoord de tender te laten winnen. Als dat lukt, mag Kabelnoord met het geld van de tender alleen de percelen aansluiten die op de zogenaamde witte lijst staan. Voor alle andere inwoners, bedrijven en recreatieondernemers in Fryslân gaat DFMopGlas vervolgens een glasvezelaansluiting aanleggen. Dat gebeurt in de vorm van een coöperatie, waarvan alle abonnees ook eigenaar zijn.”

Kabelnoord-directeur Niek Geelhoed heeft vrijdag nog eens uitgesproken dit traject samen met DFMopGlas tot een goed einde te willen brengen. Jaap Bosma: “Wie er verder ook inschrijven op de tender, deze combinatie is de enige die wit én grijs glasvezel garandeert. Bovendien is Kabelnoord eigendom van de Friese gemeenten en DFMopGlas straks van de leden, dus alleen bij ons blijft het geld dat er met de aanleg van glasvezel gemoeid is binnen de provincie.”

Niek Geelhoed, directeur Kabelnoord, op vrijdag 18 augustus 2017 voor het Provinciehuis, met in de tas de aanbieding van Kabelnoord voor de tender.

Dit bericht heeft 1 commentaar

Geef een reactie