Persbericht DFMopGlas, Kabelnoord wint de tender!

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:nieuws
  • Bericht reacties:0 Reacties

DFMopGlas blij met keuze voor Kabelnoord

Bij DFMopGlas is verheugd gereageerd op het nieuws dat de provincie Fryslân Kabelnoord heeft aangewezen als partij die glasvezel mag aanleggen op de witte adressen.

“Het is echt geweldig dat Kabelnoord de opdracht is gegund”, aldus Jaap Bosma. “Nu wordt glasvezel dus helemaal een Friese aangelegenheid. Kabelnoord moet zich beperken tot de lijst met witte adressen; DFMopGlas kan nu glasvezel op de grijze adressen gaan aanleggen. Er is ons vorig jaar een toezegging gedaan dat de provincie de helft van de kosten financiert voor het aanleggen van ‘grijs’ in de gemeente De Fryske Marren en op een aantal andere plekken in Fryslân. Daarvoor is 12 miljoen euro gereserveerd en wij vertrouwen er op, dat de provincie haar toezegging nakomt.”

Mede-initatiefnemer van DFMopGlas Anja Rombout: “ Geweldig besluit, en we gaan hard aan de slag met de andere gemeenten om net als in De Fryske Marren financiering voor grijs los te krijgen!”

Gemeente De Fryske Marren heeft het voorbeeld gegeven door  een lening te verstrekken voor de aanleg van glasvezel op grijze adressen.

“Wij krijgen steeds meer signalen dat politieke partijen in andere gemeenten dat voorbeeld willen gaan volgen en dat is ook fantastisch nieuws voor de bewoners daar.”

Jaap Bosma: “Het zou namelijk doodzonde zijn als gemeenten en provincie nu niet doorpakken en meteen samen met de coöperatie DFMopGlas grijze adressen van glasvezel gaan voorzien. De straat gaat maar één keer open en we moeten voorkomen dat grijs het nieuwe wit wordt.”

 

Geef een reactie