Ook Súdwest-Fryslân  steunt DFMopGlas
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ook Súdwest-Fryslân steunt DFMopGlas

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:nieuws
  • Bericht reacties:0 Reacties

Na de gemeente De Fryske Marren gaat ook Súdwest-Fryslân DFMopGlas steunen. Met een lening van 4,5 miljoen kan DFMopGlas 3550 grijze adressen in Súdwest-Fryslân van glasvezel gaan voorzien.

In Súdwest-Fryslân zijn ruim 2300 witte adressen, waar Kabelnoord dankzij een provinciale lening glasvezel mag gaan aanleggen. Maar de grijze adressen, in totaal ruim 15.000, dreigden buiten de boor te vallen. Anja Rombout van DFMopGlas: “Het college van burgemeester en wethouders vond dat de provincie ook verantwoordelijk is voor glasvezel op de grijze adressen, waarvoor DFMopGlas zich sterk maakt. De partijen in de gemeenteraad willen echter niet wachten op een eventuele lening van de provincie.”

Dus komt er, zoals de Leeuwarder Courant vandaag meldde, volgende week tijdens de behandeling van de begroting voor 2018 een voorstel op tafel om een lening van 4,5 miljoen euro te verstrekken aan DFMopGlas. Jaap Bosma van DFMopGlas: “Dat is geweldig nieuws voor ruim 3500 adressen die we dan meteen kunnen meenemen als de kabels voor de witte adressen worden aangelegd. Wij vinden het geweldig dat de partijen in de raad deze kans niet voorbij laten gaan. Want het is nu of nooit. Als we niet meteen aanleggen tegelijk met Kabelnoord, kan het vele, vele jaren duren voor de grijze adressen in het buitengebied glasvezel krijgen. Als het al gebeurt. Wij hopen nu dat andere gemeenten de voorbeelden van De Fryske Marren en Súdwest-Fryslân zullen volgen. Wij zijn met meerdere gemeenten in gesprek, dus ik heb goede hoop dat dat gaat gebeuren!”

 

Geef een antwoord