Nieuwsbrief van 28 juli 2017, aftellen 10/1

 

J. Bosma
Skûtmakkerspôle 2
8542 AJ TERKAPLE

 

Op 3 oktober beslist de provincie Fryslân wie het glasvezelnetwerk mogen gaan aanleggen. DFMopGlas hoopt dat Kabelnoord de ‘strijd’ wint voor de witte gebieden, zodat wij glasvezel kunnen gaan regelen voor de grijze gebieden.

Dat is over tien weken al.

Tot die tijd zullen wij je wekelijks via de nieuwsbrief informeren over glasvezel in het algemeen en DFMopGlas in het bijzonder. Zodat iedereen na 3 oktober goed geïnformeerd meteen kan aanhaken. We doen dat met wekelijkse interviews en nieuwsberichten en met dagelijkse updates op de website en op onze Facebook-pagina. En we hopen dat jij met ons eens bent dat de Friese bevolking glasvezel nodig heeft om niet met een achterstand de toekomst in te gaan.

Heb je vragen? Stel ze op Facebook of mail ons: info@dfmopglas.nl

Enne… vraag je buren en kennissen zich ook aan te melden voor deze nieuwsbrief. DFMopGlas wil het samen voor en met elkaar doen!

 

Vriendelijke groet,

Anja Rombout en Jaap Bosma

 

Forse steun van gemeente DFM

Het aanleggen van glasvezel is duur. Het is voor veel gezinnen ondoenlijk om grote bedragen te betalen aan de aanleg van glasvezel. Daarom gaat DFMopGlas straks de aansluitingen in de grijze gebieden ‘voorschieten’ en gaan de leden van de coöperatie in termijnen hun aansluiting terugbetalen.

Alleen… DFMopGlas heeft het geld dat nodig is voor de aanleg van in eerste instantie 20.000 aansluitingen ook niet. Want dat gaat om miljoenen. Dus dat moeten we lenen. En dat lukt bij een bank alleen als andere partijen ook meedoen. Daarom ging bij ons de vlag uit toen de gemeente De Fryske Marren ons als eerste een lening verstrekte. Een financieel én moreel geweldige steun in de rug. En het beste bewijs dat deze gemeente gelooft in DFMopGlas. Wie volgt?

Meer weten?

Zie ook het interview met wethouder Durk Durksz van De Fryske Marren.

 

70 voordelen van glasvezel

Wat zijn nou eigenlijk de voordelen van glasvezel? Is het nou allemaal wel nodig, dat moderne gedoe? We gaan er de komende 70 dagen elke dag eentje op onze website zetten. Zodat iedereen snapt waarom glasvezel voor jong en oud en alles daar tussenin in Frylân van levensbelang is. Voor welvaart én welzijn!

Kijk op onze website

 

Waar staat DFMopGlas voor?

We vertellen het zelf in dit filmpje

DFMopGlas begon twee jaar geleden als bundeling van alle initiatieven voor de aanleg van glasvezel in de gemeente De Fryske Marren.

Maar inmiddels wil DFMopGlas (samen met Kabelnoord) héél Fryslân van glasvezel voorzien. Dus werd het: De Fryske Mienskip op glas.

Een coöperatie, die de mienskip-gedachte in woord en daad wil uitdragen.

Wil je het hele interview met ons lezen? Dat kan hier op onze website

 

Meld je aan voor de nieuwsbrief 

Volg ons op Facebook

Bezoek onze website

 

 u ontvangt deze email, omdat u zich als belangstellende ingeschreven heeft op de website www.dfmopglas.nl

Geef een reactie