Kerstwens en een gezond 2019

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:nieuws
  • Bericht reacties:0 Reacties

Eindelijk!! Het was niet in 2016, niet in 2017, maar WEL in 2018: We hebben de schop in de grond gezet, de eerste meters glasvezelkabel liggen er in.

Dinsdagmiddag 18 december hebben Oeke en Marten Bosma, Meinte en Hessel Vierstra en Cas en Eva Leenstra de eerste meters kabel gelegd van de backbone van het DFMopGlas netwerk voor de toekomst va Fryslan: DFMopGlas. Internetpower ut Fryslan!

Een heel bijzonder moment en weer een stapje van voorbereiding naar uitvoering. 

Dat hebben we bescheiden gevierd bij gastheer Albert Holtrop van de IJzeren Man in Joure, waar onze aannemer VIB met steun van de jeugd de eerste meters in de grond heeft gelegd. Dit onder applaus van vertegenwoordigers van de gemeente De Fryske Marren, de provincie Fryslan, Kabelnoord, Verbind Drenthe, plaatselijk belangen, ondernemersverenigingen en niet in de laatste plaats de vrijwilligers van DFMopGlas uit verschillende gemeenten. 

Gerhard Kippers van Glasvezel de Wolden hield een prachtig verhaal hoe zij het voorelkaar hebben gekregen; ook met veel inzet van vrijwilligers en financiering van de provincie Drenthe en de gemeente.

Dit eerste stuk loopt door 3 gemeenten, rondom Sneek naar Joure, dan Heerenveen en eindigt in Lemmer. We zijn echter ook al druk met het vervolg en we verwachten op korte termijn nog meer aan te kunnen besteden als vervolg op dit traject. 

In de gemeente Ooststellingwerf hebben we de afgelopen weken een 9-tal hele leuke informatieve avonden gehad met bewoners. Dit is een haalbaarheidsonderzoek onder de grijze aansluitingen, wat parallel loopt aan de vraagbundeling van Kabelnoord voor wit. We zijn bijzonder te spreken over de hoeveelheid intentie formulieren dat we al toegezonden kregen. 

Voordat iedereen nu gaat bellen en/of mailen “wanneeer zijn wij aan de beurt?” het volgende.

We hebben al heel veel aan vraagbundeling gedaan, al die mensen krijgen van ons binnenkort per mail bericht wanneer ze aangesloten gaan worden.

En voor de dorpen en buurtschappen waar we nog niet geweest zijn, die moeten vooral ook kijken naar de planning van Kabelnoord, want dat bepaalt ook voor een groot deel onze planning.

We sluiten 2018 op een prachtige manier af, iets wat we zonder uw steun en hulp nooit voor elkaar hadden  gekregen. We gaan nu vol gas en goede moed 2019 in en rekenen weer op uw steun. 

Namens DFMopGlas hele fijne kerstdagen, voorzichtig met vuurwerk en een glashelder en gezond 2019 gewenst.

Anja Rombout              Jaap Bosma

Geef een reactie