Kan Fryslan alles van de NPO nog zien?

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:nieuws
  • Bericht reacties:1 Reactie

 

De Nederlandse Publieke Omroep (NPO) gaat het budget voor online verdriedubbelen. Wie de programma’s van de NPO online wil zien, is wel afhankelijk van snel internet. Wie dat niet heeft, gaat een deel van het aanbod missen.

De forse stijging van het budget is volgens NPO-voorzitter Shula Rijxman nodig om voor de opvolger van Uitzending Gemist, NPO Starts, nieuwe programma’s te ontwikkelen. Ze denkt daarbij aan korte documentaires en experimentele series.

“Ook gaan we extra investeren in origineel Nederlands drama van internationale allure. Voor de andere online-platforms wordt ook meer content ontwikkeld die alleen online kan worden bekeken, zoals het nieuwe middagmagazine voor jongeren Club HUB op NPO3.nl, NPO 101TV en YouTube”, zei ze bij de seizoenpresentatie.

Daar kondigde ze ook aan dat de NPO meer aanbod gaat creëren dat als preview te zien is en voor ‘bingewatching’, het in één ruk uitkijken van een complete serie.

Om deze zogenaamde ‘digitale platforms’ te kunnen bekijken, heb je wel razendsnel en altijd werkend internet nodig. Wie daar niet over beschikt (wat nu al geldt voor tienduizenden Friese adressen), mag dan nog wel meebetalen aan de publieke omroep, maar kan een deel van de programma’s niet zien.

Op de hoogte blijven? Meld je aan voor de nieuwsbrief; Ja ik wil glasvezel!

 

 

Dit bericht heeft 1 commentaar

Geef een reactie