Je bekijkt nu Kabelnoord verder in glasvezel met Tweak en DFMopGlas

Kabelnoord verder in glasvezel met Tweak en DFMopGlas

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:nieuws
  • Bericht reacties:0 Reacties

Kabelnoord en Tweak zijn in de afrondende fase van samenwerking die eruit bestaat dat Tweak als tweede aanbieder actief zal worden op het glasvezelnetwerk van Kabelnoord. Volgens Niek Geelhoed, directeur van Kabelnoord, is de technische test afgerond en zal er binnenkort een beperkte friendly users test worden uitgevoerd. Geelhoed verwacht niet dat hier veel problemen uit zullen voortkomen. Als daarna de laatste administratieve handelingen ook zijn ingevuld, kan Tweak van start. De lancering zal vermoedelijk in het tweede kwartaal plaatsvinden.In juni 2016 werd bekend dat Tweak de intentie had om op het Friese netwerk diensten te gaan aanbieden. De aanloop nam wat langere tijd in beslag dan aanvankelijk ingeschat. Tweak richt zich op dienstenlanceringen op diverse netwerken. Onlangs werd bekend dat het ook diensten levert op de glasvezelnetwerken in Landerd en Bernheze.

Niek Geelhoed gaf tevens aan dat Kabelnoord de intentie heeft om op de breedbandtender van de provincie Friesland in te schrijven. Hij kon daarover geen verdere details geven, omdat het bedrijf de aankondiging en de voorwaarden van de tender afwacht. Wel is bekend dat het bij een eventuele invulling samen zal werken met DFMopGlas. Dit is de stichting die zich aanvankelijk inzette voor een glasvezelnetwerk in de gemeente Fryske Marren. Binnen het samenwerkingsverband met Kabelnoord streven de twee partijen naar glasvezelaansluitingen voor alle witte en grijze gebieden in de provincie Friesland.

De provincie Friesland wil met een (achtergestelde) lening aan een marktpartij verder met de aanleg van glasvezel. Marktpartijen kunnen zich hiervoor inschrijven via een tender. De provincie geeft aan dat het de eerder aangekondigde aanbesteding bij Kabelnoord niet kon doorzetten vanwege juridische onvolkomenheden. De bedoeling was dat Kabelnoord de witte gebieden in Friesland van breedbandinternet zou gaan voorzien. Als onderdeel van de gesprekken deed de provincie uitgebreide controles op de juridische risico’s van deze participatie. Hieruit bleek dat risico’s op het gebied van aanbestedingsrecht en staatssteun niet uit te sluiten zijn.

Bron: https://www.telecompaper.com/nieuws/kabelnoord-verder-in-glasvezel-met-tweak-en-dfmopglas–1179140

Geef een reactie