Je bekijkt nu Kabelnoord en DfmopGlas gaan samenwerken!

Kabelnoord en DfmopGlas gaan samenwerken!

Kabelnoord en DFMopGlas gaan samenwerken!

Als we Fryslan echt optimaal willen verglazen en er voor willen zorgen dat de gelden van de Provincie voor alle burgers toegankelijk zijn, moeten we zowel de inwoners met een zg “witte” als ook de “grijze” de kans geven om gebruik te kunnen maken van supersnel internet, van glasvezel dus.

Kabelnoord gaat voor de aanvraag bij de Provincie; een tender waarin een achtergestelde lening zit van 35 mln euro voor de aanleg van wit.

DFMopGlas gaat zorgen dat alle glasvezelinitiatieven zoveel mogelijk gebundeld worden, om gezamenlijk met Kabelnoord de financiering te regelen voor een groot glasvezelnetwerk in Fryslan.

 

Dit bericht heeft 2 reacties

  1. Rijmar de Bruin

    Waarom samenwerken met KabelNoord? Dit bedrijf zorgt niet voor een open netwerk en dus zijn deelnemers automatisch verplicht om haar diensten af te nemen en kan er niet gekozen worden uit meerdere providers. Zie naar de situatie in de plaatsen van KabelNoord in het noorden van Friesland. Een open netwerk is een vereiste voor een goede marktwerking ook qua prijs voor die diensten en voor tevredenheid van gebruikers. Er moet dus keuze zijn voor de gebruikers van het netwerk en op een open netwerk is er meestal keuze uit meer dan toen providers, zodat de meeste geschikte voor de potentiële klant kan worden gekozen.

    1. dfmopglas

      Kabelnoord komt ook met meerdere providers, ze hebben net de testfase afgerond met Tweak. En het staat DFMopGlas geheel vrij om zelf andere providers op haar deel van het netwerk toe te laten.

Geef een reactie