EU trekt geld uit voor gratis wifi

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:nieuws
  • Bericht reacties:0 Reacties

Europese gemeenten kunnen bij de EU geld aanvragen om gratis wifi aan te leggen in hun stads- en dorpscentra. In totaal is voor alle EU-landen 120 miljoen euro beschikbaar, dus de kans is klein dat veel Friese gemeenten gaan profiteren van de Europese subsidie.

“Maar het is wel een goed signaal dat de EU het belang inziet van snel en toegankelijk internet voor iedereen”, aldus Jaap Bosma van DFMopGlas. “Wat ons betreft trekken ze één op één op met DFMopGlas”, zegt zijn mede-initiatiefnemer Anja Rombout. “Glasvezel voor thuis en als je boodschappen doet gratis wifi”, dan heb je het beste van twee werelden.”

Dat er nog heel wat zendingswerk te doen is voor Nederlanders het belang van snel internet inzien, bleek uit een filmpje dat de omroep PowNed in Drenthe opnam. “Dat is precies de reden waarom wij op onze website alle voordelen van glasvezel op een rij zetten”, zegt Jaap Bosma. “Bijna niemand kan zich een voorstelling maken van de mogelijkheden van glasvezel. Terwijl het het verschil gaat maken tussen of we in Fryslân aanhaken of afhaken. Daarom gaan we als straks de beslissing is gevallen als mienskip ook iedereen goed informeren. Via onze website, maar ook via persoonlijke contacten.”

Het filmpje is van PowNed.

 

 

 

 

Geef een antwoord