Wat kost nu zo’n coöperatie?

De coöperatie DFMopGlas legt het glasvezelnetwerk aan. Dat moeten we met elkaar betalen. Voorlopig hanteren we dezelfde kostprijs als Kabelnoord voor de witte aansluitingen.

Dat betekent dat een lid van DFMopGlas € 1800 betaalt voor zijn lidmaatschap, voor zijn aansluiting dus. Dat bedrag kan in 1 keer betaald worden of in termijn van 15 euro per maand. Dit bedrag wordt u door de coöperatie DFMopGlas gefactureerd.

Als het netwerk betaald is, dan kan de 15 euro per maand vervallen.

Om televisie te kijken, te kunnen internetten en bellen, heeft u nog een abonnement bij een provider nodig. Er komen meerdere providers op het netwerk van DFMopGlas.

Als voorbeeld de provider Kabelnoord. Het netwerk van DFMopGlas is ook toegankelijk voor Kabelnoord. Als lid van DFMopGlas kunt u een abonnement afsluiten bij Kabelnoord, b.v. een 3 in 1 pakket.

Van Kabelnoord krijgt u dan maandelijks een factuur. Kabelnoord betaald aan de cooperatie huur voor gebruik van het netwerk om u tv en internet diensten te leveren. Ook dat bedrag gebruikt de coöperatie om het netwerk af te betalen.

Omdat we zelf eigenaar zijn, is alle winst op termijn ook voor de coöperatie. Als leden kunnen we dan zelf bepalen wat we met die winst gaan doen.

 

Sluit Menu