DFMopGlas in gesprek met Fryske gemeenten

DFMopGlas in gesprek met Fryske gemeenten

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:nieuws
  • Bericht reacties:0 Reacties

De meeste Fryske gemeentebesturen zijn inmiddels in gesprek met de initiatiefnemers van DFMopGlas over de komst van glasvezel op de ‘grijze adressen’ in hun gemeenten.

“We hebben toen bekend was dat Kabelnoord de ‘witte adressen’ in Fryslân van glasvezel mag voorzien een brief naar alle gemeente gestuurd over de ‘grijze adressen’, waar DFMopGlas het glasvezel wil aanleggen”, aldus onbezoldigd directeur Jaap Bosma.

Het doel van DFMopGlas met die brief: gemeentebesturen bewegen om in navolging van de gemeente De Fryske Marren een achtergestelde lening te verstrekken, zodat ook in hun gemeenten glasvezel wordt aangelegd op de ‘grijze adressen’. Anja Rombout, de andere onbezoldigd directeur van DFMopGlas: “Wij hebben in die brief uitgelegd welke partijen een rol spelen, wat de stand van zaken is en dergelijke. Maar we hebben er vooral ook op gewezen wat de gevolgen zijn als ze nu géén lening beschikbaar stellen voor glasvezel op de ‘grijze adressen’. Dan worden dat namelijk de ‘witte adressen’ van de toekomst en worden de mensen en bedrijven die daar wonen en werken voor jaren teruggeworpen. Dus onze boodschap is: het is nu op nooit. De andere gemeenten moeten net als De Fryske Marren zorgen dat er geld op het kleed komt. En die boodschap snappen ze heel goed, merken we inmiddels.”

We zijn helemaal transparant, lees hier wat we met de Fryske gemeenten delen.

Geef een reactie