Noordelijke Rekenkamer: Provincie koester uw burgerinitiatieven.

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:nieuws
  • Bericht reacties:0 Reacties

Vandaag kwam de Noordelijke Rekenkamer met haar rapport over Breedband in Noord Nederland en wel in het bijzonder over de inspanningen van de Provincies om e.e.a. voor elkaar te krijgen. Drenthe komt er nog redelijk van af, maar Fryslan en Groningen falen, anders kunnen we het niet zeggen.
Wij realiseren ons dan ook hoe lang we hier al mee bezig zijn enelke keer weer schakelen op het zwabber beleid. Maar we hebben vol gehouden en doen dat ook nog even. We moeten er niet aan denken dat Kabelnoord straks begint en dat dan maar een paar procent van onze inwoners een aanbieding voor glasvezel krijgt.
We vinden nog steeds dat het hele buitengebied en kleine kernen deze keus moeten krijgen. Daartoe hebben we bij alle gemeenten onze plannen neergelegd. En die vallen goed, er is geen gemeente die niet het belang van glasvezel voor het hele buitengebied in ziet.

En met de Provincie zijn we goed op koers om een aantal projecten op gang te krijgen in het kader van de marktconsultatie, de 12 mln die er voor grijs beschikbaar was.  De Provincie is erg druk om de contracten met Kabelnoord allemaal rond te krijgen, maar daar staan de lichten wel op groen. En wij rekenen er op dat we dan direct volgen, de plannen van DFMopGlas gaan volgende week dinsdag of een week later door GS.

Eind deze maand zitten we met Kabelnoord en de geselecteerde aannemers om tafel om de planning te bespreken voor de aanleg van het witte netwerk en aansluitend grijs.

Kijk voor alle informatie over het onderzoek van de Rekenkamer op deze link, daar staan op per Provincie de resultaten. Vooral de aanbevelingen zijn zeer de moeite waard: “Provincie Fryslan, koester de burgerinitiatieven en blijf hen ondersteunen”.

Ook te vinden in het rapport: de enige partij die echt actief een ondersteunende rol heeft gespeeld is de gemeente De Fryske Marren.

 

Geef een antwoord