Aftellen 10/5

 

 

Geachte mevrouw/heer,

 

DFMopGlas is een coöperatie. Dat betekent dat de leden straks eigenaar zijn van DFMopGlas en dat de leden beslissen over DFMopGlas.

Een coöperatie heeft ook een Raad van Commissarissen, die toeziet op het bestuur. Wij zijn er trots op dat we Germ Gerbrandy, burgemeester van Achtkarspelen, bereid hebben gevonden om commissaris bij DFMopGlas te worden. Hij heeft er dus alle vertrouwen in dat wij in samenwerking met Kabelnoord Fryslân gaan voorzien van glasvezel. En dat voelt, net als eerder de lening van de gemeente De Fryske Marren, als een belangrijke steun in de rug.

Heb je vragen? Stel ze op Facebook of mail ons: info@dfmopglas.nl

Enne… vraag je buren en kennissen zich ook aan te melden voor deze nieuwsbrief!

 

Vriendelijke groet,

DFMopGlas

 

Kunnen we de NPO nog zien?

Van de Nederlandse Publieke Omroep (NPO) wordt wel gezegd dat ze online wat achterlopen. Nou, ze willen die achterstand inhalen door drie keer zoveel geld te stoppen in programma’s die alleen via internet te zien zijn.

Alleen: is het internet in Fryslân straks snel genoeg? Of moeten veel Friezen nieuwe NPO-programma’s gaan missen?

Lees het hele bericht op onze website.

 

Waarom moet glasvezel?

Je weet pas wat je mist als je het kwijt bent. Of: als anderen het wel hebben en jij niet.

Zo is het met glasvezel ook. Er komen steeds meer diensten waarvoor razendsnel internet nodig is en dus ga je steeds meer hinder ondervinden als je het niet hebt. Nu, maar zeker in de toekomst. Daarom zetten wij deze weken de voordelen van glasvezel op een rij. Vijf? Tien? Twintig? Nee, zeventig!

Kijk op onze website

 

‘Het is echt nu of nooit!’

Zie de video van Jaap Bosma

Waarom is het nou zo belangrijk dat Kabelnoord de provinciale ‘tender’ wint? Omdat dat de enige manier is om te zorgen dat niet alleen de ‘witte gebieden’, waar internet binnenkomt via één ouderwetse koperdraad, glasvezel krijgen, maar uiteindelijk ook de rest van Fryslân, de ‘grijze gebieden’.

In een uitgebreid interview legt Jaap Bosma precies uit hoe het zit. En wat er gebeurt als niet het Friese Kabelnoord, maar een commercieel bedrijf uit bijvoorbeeld Den Haag wint. “De grijze gebieden van nu worden de witte van de toekomst. En dan is er geen commerciële partij meer die er nog in stapt, vanwege de kosten per aansluiting. Die doen dan hooguit nog de stedelijke gebieden in de provincie. Daarom is het echt nu of nooit.”

Wil je het hele interview met Jaap lezen? Dat kan hier op de website

 

Meld je vrijblijvend aan voor glasvezel

Volg ons op Facebook

Bezoek onze website

u ontvangt deze email, omdat u zich als belangstellende ingeschreven heeft op de website www.dfmopglas.nl

Geef een antwoord